Over ons-Vacature bestuursvoorzitter

Ik ben anders net als jijJij bent anders net als ik
Afbeelding bij het artikel Vacature bestuursvoorzitter

Gezocht: enthousiaste bestuursvoorzitter

Belangenvereniging Sien komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Sien helpt, adviseert en informeert bij belangrijke onderwerpen zoals zorg, participatie en geld. Samen met haar leden en vrienden zet Sien zich in voor een samenleving waarin mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen meedoen, net als ieder ander.

Wie zijn wij?
Sien is ruim 65 jaar geleden gestart als oudervereniging. Tegenwoordig is iedereen van harte welkom als lid van onze vereniging. Wij laten ons in ons denken en handelen inspireren door christelijke waarden. Sien bestaat uit een kleine, gedreven werkorganisatie en een betrokken, collegiaal bestuur. Ons bestuur telt zes leden. Zij hebben specialistische kennis over onze doelgroep en over de zorg en maatschappij. Voor ons bestuur zijn we - per november 2021 - op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Wat ga je doen?
Vanuit een actieve houding lever je een inhoudelijke bijdrage aan onze koers en strategie. Je bent het boegbeeld van Sien en de verbindende schakel naar onze ledenraad, regionale commissies, collega-verenigingen en externe partijen, waaronder beleidsmakers in de zorg en politici.
Je inspireert ons bestuur en onze leden met jouw visie. Je zet jouw bestuurlijke en strategische kwaliteiten binnen en buiten Sien in. Uitdagingen die op je pad komen, ga je niet uit de weg. Je leidt de bestuursvergaderingen proactief (ongeveer vijf keer per jaar). Daarnaast zijn er incidenteel nog andere overlegmomenten.

Wie ben jij?
Vanuit een brede maatschappelijke belangstelling wil jij je inzetten voor het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders, familie en netwerk. Je hebt je sporen verdiend in bij voorkeur de non-profitsector (gezondheidszorg). Je hebt bestuurlijke en leidinggevende ervaring, maar ook een hands-on mentaliteit. Ben je een ouder of familielid van iemand met een verstandelijke beperking en/of ben je werkzaam in de zorg, dan is dat een pre. We gaan ervan uit dat je de christelijke waarden van Sien ondersteunt.

Wat bieden wij je?
De mogelijkheid om je passie voor mensen met een verstandelijke beperking om te zetten in bestuurlijke slagkracht. En de kans om je kwaliteiten in te zetten voor de samenleving en in het bijzonder voor onze mooie, kwetsbare doelgroep. Dat doe je samen met vijf enthousiaste medebestuursleden en de ledenraad. Ook bieden we je graag de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden en je verder te ontwikkelen. Daarnaast ontvang je een goede reis- en onkostenvergoeding.

Interesse in deze betekenisvolle, mooie functie?
Neem dan contact met ons op! We zien je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag voor 10 september tegemoet. Heb je nog vragen? Stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of neem telefonisch contact op met bestuurslid Karolien Pouwels (030 - 236 37 38).